Stadsdorp IJburg nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF

Oktober 2016

——————————————————————————————

Beste stadsdorpers

Na een prachtige lange zomer, waar hopelijk iedereen van genoten heeft, kunnen we er niet omheen dat we nu echt de herfst ingaan. De dagen worden korter en het is toch ook wel slim om een jas aan te doen, als je naar buiten gaat. Tijd dus om binnenactiviteiten te ondernemen!

Bep en ik (Evelien) zijn er dan ook eens voor gaan zitten om voor Stadsdorp IJburg interessante, leuke of gezellige activiteiten te bedenken.

We hebben op 28 september al een heel gezellige herfstborrel gehad in de FlexBieb; dat was een leuke start van het activiteitenseizoen.
Voor de komende maanden hebben we vooral lunchbijeenkomsten in gedachten met een variëteit aan onderwerpen. Zoals info over de wijk, muziek, misschien een schrijver en een kookworkshop. Alles moet nog geregeld worden, dus definitieve data en namen komen later.

Behalve dan de eerste lunchbijeenkomst; daarvoor nodigen we je graag uit en wel voor:

LUNCHBIJEENKOMST OP 27 OKTOBER

Op donderdag 27 oktober komt Moniek de Witte van Dynamo ons informeren over wat Dynamo allemaal op IJburg doet. Dynamo richt zich op welzijn en maatschappelijke dienstverlening en opereert op allerlei vlakken: maatschappelijk werk,sociale raadslieden,cliënt- en mantelzorgondersteuning en participatie. Dynamo heeft de Buurtkamer opgericht en voert het jongerenwerk op IJburg uit. Om maar een paar activiteiten te noemen. Uitermate interessant, lijkt ons, om hier meer over te horen. Moniek gaat vanaf 12 uur ons gedurende ongeveer een half uur informeren over al die zaken en meteen daarna gaan we lekker en gezellig lunchen met broodjes, beleg, melk, karnemelk, koffie en thee. Iedereen is welkom, dus neem iemand mee. Leuke manier om andere IJburgers te leren kennen.

Nodig is wel dat je je opgeeft van te voren, want we doen zelf de inkopen voor de lunch.
Dat kan tot uiterlijk woensdag 26 oktober. DOEN!!!!!

Datum: 27 oktober 2016
Plaats : FlexBieb, Talbotstraat 46
Aanvang: 12 uur, inloop vanaf 11.45 uur
Toegang: € 5 voor de lunch
Opgave: nodig i.v.m. de inkoop uiterlijk 26 oktober via info@stadsdorpijburg.nl en tel. 06-49108595

— >>>—like stadsdorp ijburg op Facebook! ————-
CONTACTBESTAND

Toch nog een laatste oproep om, als je daarvoor voelt, je te melden voor een actueel adressenbestand voor mensen die daarmee aangeven dat ze open staan om benaderd te worden om iets samen te doen. In verband met de privacy geven we altijd aan om dat via de kartrekkers te doen, maar er zijn signalen dat mensen het prettig vinden om dat rechtstreeks te doen. (Bij andere stadsdorpen overigens een normale manier van handelen.)

Dat contactbestand komt nergens openbaar, maar wordt alleen per mail naar degenen gestuurd, die zich hiervoor hebben opgegeven.
Als je je nog niet per mail hebt aangemeld, zou je dat nu willen doen? Ook als je dat al wel hebt gedaan. Dat vragen we om niemand te missen en zeker als je je mondeling hebt gemeld, vragen we je dit alsnog per mail te doen. He gaat om: naam, adres, telefoonnummer en mailadres. Liever te vaak dan helemaal niet.

FLEXSOOS . WIJZIGING DAGEN

De FlexSoos in de FlexBieb is zoals gewoonlijk twee keer per maand, maar sinds deze maand op andere dagen. Vanaf heden is dat elke tweede maandag en elke laatste donderdag van de maand. De komende bijeenkomsten zijn op donderdag 27 oktober, maandag 14 november en donderdag 24 november in de FlexBieb, Talbotstraat 46. Kom ook eens langs en heb leuke ontmoetingen met andere stadsdorpers.

Wil je samen met anderen iets ondernemen? Fotograferen, samen puzzels oplossen, wandelen, gezamenlijk museumbezoek, werken met textiel, een schrijfgroep of wat dan ook? Laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat geïnteresseerden met elkaar in contact gebracht worden.

Mail: info@stadsdorpijburg.nl

Hartelijke groet van de kartrekkers Bep en Evelien

***

-------- www.stadsdorpijburg.nl -------