Bericht

Enquête fietsverbinding Oost

Geplaatst op 8 juli 2020, 00:22 uur

Al heel lang wordt er gesproken over een fietsbrug van het Zeeburgereiland naar het Oostelijk Havengebied (OHG). Zo'n rechtstreekse fietsverbinding met het centrum is al jaren een van de meest gedeelde wensen van de IJburgers; zie onder meer de uitkomst van het onvolprezen Kompas op IJburg op deze site (2014).

Op vrijdag 26 juni heeft de commissie D'Hooghe advies uitgebracht.* Kort gezegd luidt het advies voor Amsterdam-Oost: een pont in plaats van een nieuwe brug van het Zeeburgereiland naar OHG, en het verbreden van de Amsterdamsebrug. Het (voorlopige) alternatief van een pont is nog geen gelopen race. Als wij niet van ons laten horen krijgen we naast de problemen met het gebrekkige OV (tram 26) ook te maken met een capaciteitstekort voor fietsers, op onder meer de Nesciobrug, en hebben we gegarandeerd nog vele jaren geen rechtstreekse fietsverbinding met het centrum van de stad.

Wat kun je doen? Laat je ook vanaf IJburg duidelijk horen. Omdat de komende maanden cruciaal zijn voor de fietsverbindingen in kwestie is je stem nodig. Vul de enquête in die je vindt op https://nl.surveymonkey.com/r/XPCWJJN, hou alle ontwikkelingen op dit vlak goed in de gaten en laat steeds wanneer je wilt je mening hierover horen.

* www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/volg-beleid/sprong-ij/advies/

Illustration
 
Deel dit: