Activiteit

Journalist Maarten Keulemans over desinformatie

donderdag 16 februari 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

'Desinformatie over vaccins, klimaat of corona: weinig aan te doen, was lang de gedachte. Een groeiende groep wetenschappers denkt toch iets ertegen op het spoor te zijn. De sleutel: zie de misleidende informatie zélf als een virus.
Opgepast. Daar, loerend op het internet, wachten ze u op. Gisse ondernemers en sluwe politici, die u om de tuin willen leiden met misleidende, onjuiste informatie. Allemaal om er zelf beter van te worden: in de regel zijn ze uit op kliks of donaties – of gewoon, op aandacht.
Bedrieglijk echt kunnen hun berichten lijken. Totdat u weet waar u op moet letten. Zo spelen ze haast altijd in op de emotie, dat breekijzer waardoor u extra ontvankelijk wordt voor informatie. Ze schermen met schrijnende verhalen, vreselijke sterfgevallen, aangrijpende beelden. Zo raakt u geprikkeld om te reageren of hun bericht te delen met anderen.'

Zo begint een artikel van wetenschapsjournalist Maarten Keulemans in de Volkskrant van 18 november jl. Hij is 16 februari a.s. in de FlexBieb om alles wat hij over desinformatie weet met je te delen.

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren via: www.chipta.com/tickets/event/58615/journalist-maarten-keulemans-over-desinformatie/

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Documenten

Deel dit: