Activiteit

Psychotherapie, hoe werkt dat eigenlijk?

maandag 20 februari 2023 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Psychotherapie, hoe werkt dat eigenlijk?

We voelen ons allemaal wel eens gespannen of angstig of somber, of dat allemaal tegelijk. We zijn eraan gewend en meestal dealen we ermee.

Maar soms komen we er zelf niet meer uit en gaan we naar een psycholoog. Op systematische wijze, wetenschappelijk onderbouwd, stelt de psycholoog een diagnose en start met een behandeling.

Tijdens deze thema-avond Welzijn neemt Bernadette van Eeden je mee in de kamer van de psycholoog.

Welke therapie wordt er toegepast en is therapie tegenwoordig anders dan veertig jaar geleden? Waar kan ik er iets over vinden op internet? Een belangrijke vraag is ook: hoe werkt zo'n therapie nou en welke aanpak zal wel resultaten opleveren en welke niet? Waarop baseert de psycholoog de diagnose? 

Om dit alles een beetje invoelbaar te maken gaan we zelf ook aan de slag. En wel met het zogeheten ACT-model, een bepaalde vorm van gedragstherapie. ACT staat voor: Acceptance and Commitment Therapy. Daarbij staat het aanvaarden (acceptatie) van (onverklaarde) klachten centraal. Je leert om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. Wie daar zin in heeft, kan tijdens deze avond meedoen aan een op spanningsreductie gerichte oefening waarbij het lichaam een hoofdrol speelt.

Deze korte workshop is voor iedereen die iets meer wil weten over het vak van de klinisch werkende psycholoog en de werking van therapie in algemene zin. De avond duurt maximaal anderhalf uur.

Bernadette van Eeden is een klinisch psycholoog/psychotherapeut met een praktijk in de binnenstad van Amsterdam.

Toegang: vrijwillige bijdrage.
Reserveren via: www.chipta.com/tickets/event/58192/thema-avond-welzijn-psychotherapie/

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Thema Gezondheid
Deel dit: