Activiteit

Herstel van anorexia

maandag 6 februari 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Deze avond is uitverkocht, maar kan worden gevolgd via de livestream op onze Facebook-pagina.

 

Anorexia en andere eetproblemen zijn voor veel ouders en andere naasten een grote bron van zorg. Tijdens deze thema-avond Welzijn gaat prof.dr. Peer van der Helm in gesprek met ervaringsdeskundigen Isabelle Plasmeijer en Koos Neuvel over de juiste aanpak van anorexia.

Peer van der Helm is bijzonder hoogleraar Onderwijs en zorg aan de Universiteit van Amsterdam en lector Residentiële jeugdzorg aan de Hogeschool Leiden. Zijn nieuwste boek heet Herstel van eetproblemen (anorexia). Op weg naar verantwoorde ambulante zorg: zoveel thuis als mogelijk (uitg. SWP, jan. 2023).

Isabelle Plasmeijer heeft zelf een eetstoornis overwonnen. In 2013 startte ze ISA Power, een coach- en behandelteam van ervaringsdeskundige coaches die mensen helpen op het gebied van Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder en andere eetproblematiek. Zij schreef meerdere boeken en zelfhulpprogramma's en traint (zorg)professionals hoe zij mensen met eetproblemen beter kunnen helpen.

Journalist Koos Neuvel verloor in 2016 zijn oudste dochter Nora aan anorexia. Hij schreef het boek Nora & Co. Zeven meisjes in een eetstoornistragedie (uitg. Podium, 2019) en houdt zich ook via andere kanalen actief met het onderwerp bezig.

Toegang: vrijwillige bijdrage

Reserveren via www.chipta.com/tickets/event/58168/herstel-van-anorexia/

Locatie
FlexBieb
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Deel dit: