Activiteit

Jean Desmet, filmpionier

donderdag 24 november 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Een nieuwe aflevering van 'Filmers & fotografen van IJburgse straten, pleinen en hofjes'. Ditmaal geen fotograaf of filmer, maar Jean Desmet (1875-1956), een van de eerste bioscoopexploitanten en filmdistributeurs van Nederland: de Desmet van de gelijknamige straat op Haveneiland én van de bioscoop die jarenlang op de Plantage Middenlaan was te vinden, het pand waarin nu Desmet Studio's huist.

Elif Rongen-Kaynakçi, curator van het EYE Filmmuseum, laat een paar pareltjes uit de enorme filmcollectie van Desmet zien en vertelt over de man en zijn bijzondere werk.

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren via deze link: www.chipta.com/tickets/event/55048/jean-desmet-filmpionier/

Wil je eens in de paar maanden per mail op de hoogte worden gebracht van de eerstvolgende FlexBieb-activiteiten? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@flexbieb.nl met alleen in het onderwerpvak 'nieuwsbrief'. Of, beter nog: meld je aan als lid van de FlexBieb! Voor maar een tientje per jaar (Stadspas-houders 5 euro) geef je ons wat extra steun, krijg je een welkomstkorting op onze kopieer- en printfaciliteiten, kun je onze boeken lenen en word je ook automatisch op de hoogte gebracht van onze evenementen. Lid worden kan via https://halloijburg.nl/flexbieb of bij ons op Talbotstraat 46.

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Deel dit: