Activiteit

Jolanda Ivonne Clément: Pleasant Valley

donderdag 13 oktober 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Auteur Jolanda Ivonne Clément over haar kersverse, extreem succesvolle roman Pleasant Valley, die meteen na publicatie op 1 stond bij boekensite Hebban.

Chicago, 1973. Pleasant Valley, zo noemt de negenjarige Shannon ‘Kite’ Vickerson de nette buitenwijk waar ze woont. Alles is er ogenschijnlijk perfect, ook bij de Vickersons thuis. Als er een probleemgezin met zeven kinderen in de wijk komt wonen, blijkt hoe zwak de fundamenten onder Kites perfecte wereld eigenlijk zijn. Voor de ogen van de jonge Kite stapelen de drama’s in de buurt zich op en de situatie thuis wordt onhoudbaar. Een verwoestende brand zet alle spanningen in de buurt op scherp. Jarenlang torst Kite de trauma’s uit haar jeugd met zich mee, totdat ze op haar zeventiende besluit op te graven wat het daglicht niet verdragen kon. In prachtig, beklemmend proza toont Jolanda Ivonne Clément in Pleasant Valley hoe ontwrichtend sociale controle kan zijn.

Jolanda Ivonne Clément studeerde marketing, communicatie en (bedrijfs)journalistiek. Ze schreef voor diverse vakbladen en publiceerde bijdragen in het FD, HP/De Tijd en literair tijdschrift Extaze. Ze bewees haar talent in de goed ontvangen roman Oostwaarts (augustus 2021), die direct na verschijnen werd opgenomen in de Canon van Nederland onder ‘Verhalen over de Tweede Wereldoorlog’.

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren via deze Chipta-link: www.chipta.com/tickets/event/54907/jolanda-ivonne-clement-pleasant-valley/

Wil je eens in de paar maanden per mail op de hoogte worden gebracht van onze activiteiten? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@flexbieb.nl met alleen in het onderwerpvak 'nieuwsbrief'.

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Deel dit: