Activiteit

Marco Visscher: wie is er bang voor kernenergie?

donderdag 10 november 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

De voordelen van kernenergie zijn nagenoeg bekend: zonder CO2-uitstoot produceert een kerncentrale 24 uur per dag schone stroom met slechts weinig grondstoffen. Maar bij velen roept kernenergie een ongemakkelijk gevoel op. Er hangt een dreiging van gevaar omheen. Wat als het misgaat? De argwaan zit diep.

Om de angstgevoelens te verklaren en te pareren, schreef journalist Marco Visscher Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie: De emoties & de feiten. Tijdens deze Flex Night Live vertelt hij wat we kunnen verwachten als er ergens een meltdown optreedt. Hoeveel straling komt er dan vrij? Wat is straling eigenlijk? Wat kunnen we leren van het kernongeval in Fukushima? Gaandeweg leren we iets over beeldvorming, over journalistiek en over de perverse prikkels in de nucleaire sector. 

>> Beluister een boekfragment 

>> Bestel het boek


Marco Visscher schrijft over energie, milieu en vooruitgang. Eerder schreef hij De energietransitie en was hij co-auteur van Ecomodernisme. Zijn artikelen verschijnen onder meer in de Volkskrant, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer.

Zie ook 
nieuwamsterdam.nl/product/8570/
marcovisscher.nl

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren: via deze Chipta-link: www.chipta.com/tickets/event/54880/marco-visscher-kernenergie/

Wil je eens in de paar maanden per mail op de hoogte worden gebracht van de eerstvolgende FlexBieb-activiteiten? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@flexbieb.nl met alleen in het onderwerpvak 'nieuwsbrief'.

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Deel dit: