Activiteit

Flex Night Live: Wat koken we & waarom?

donderdag 22 september 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

VANWEGE EEN CORONAGEVAL UITGESTELD TOT 22 SEPTEMBER A.S.

Je bent wat je eet: wat we op tafel zetten zegt veel over wat we belangrijk vinden. Gezondheid, genot, dierenwelzijn of onze ecologische voetafdruk: een paar voorbeelden van waar we al dan niet rekening mee houden als we koken. De geschiedenis van ons eten en onze kookboeken biedt daarom een uniek inkijkje in wat mensen door de eeuwen heen lekker en/of verantwoord eten vonden.

Aan de hand van oude en nieuwe kookboeken nemen Charlotte Kleyn en Peter van Dam je mee op reis door de geschiedenis van onze consumptie.

Charlotte Kleyn is culinair historica en publiciste. Ze is conservator Geschiedenis van de Voeding bij het Allard Pierson en schrijft culinaire columns - al dan niet met recepten erbij - voor onder meer de dagbladen Trouw en Het Parool. Met haar vader, Onno Kleyn, publiceerde ze het boek Luilekkerland. 400 jaar koken in Nederland. Vorig jaar kwam haar eerste soloboek uit: Trek. Eten onderweg, toen en nu.

IJburger Peter van Dam is als universitair docent geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij inzoomt op thema’s als duurzaamheid, maatschappelijke initiatieven en religie. Eerder vertelde hij in de FlexBieb over de geschiedenis van fair trade naar aanleiding van zijn boek Wereldverbeteraars.

Toegang: vrijwillige bijdrage

Reserveren via deze Chipta-link: www.chipta.com/tickets/event/48007/flex-night-live-wat-we-koken-waarom

Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage
Documenten

Deel dit: