Bericht

Toneelvoorstelling BROOS over Ontspoorde Mantelzorg

Geplaatst op 28 februari 2017, 15:17 uur

Toneelvoorstelling BROOS over Ontspoorde Mantelzorg

Kom op 28 maart om 14.00 uur naar de toneelvoorstelling Broos, over het eerder en beter herkennen van ontspoorde mantelzorg, in de toneelzaal van het Tropenmuseum.

De preventiemedewerkers organiseren dat samen met Veilig Thuis. Broos is een voorstelling over ouderenmishandeling. Angst en schaamte maken het niet gemakkelijk om erover te praten. Toch is het nodig om er aandacht aan te besteden, want ongeveer 5 procent van de ouderen krijgt er mee te maken.

(H)erkenning van ontspoorde mantelzorg is dan ook enorm belangrij, niet alleen voor professionals en studenten maar juist voor mantelzorgers en de mensen in hun omgeving zoals clubs, kerken, moskeeën. Herkenning is de eerste stap op weg naar bewustwording en bespreekbaar maken.

Broos nodigt uit tot medeleven, verontwaardiging en zelfs boosheid. Toch is het een voorstelling met een lach en een traan. Het is zwaar maar ook komisch.

In de flyer (zie bijlage) vind je alle informatie over de voorstelling en hoe je je kunt aanmelden. In de uitnodiging staat meer informatie over de voorstelling. De voorstelling wordt op meerdere locaties en data gespeeld, klik hier voor meer info.

Na de voorstelling is er een drankje met een hapje en er is ( beperkte ) gelegenheid dat relevante ( non -commerciele) aanbieders van zorg, welzijn en hulp/dienstverlening hun aanbod met belangstellenden kunnen bespreken.

Illustration
 
Deel dit: