Bericht

Informatieavond Buurt WhatsApp-groepen

Geplaatst op 21 november 2016, 16:41 uur

Neemt u deel aan een buurt WhatsApp-groep? Uw meldingen kunnen de buurt rustiger en veiliger maken. Meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 29 november van 19.30 tot 21.00 uur in het Stadsdeelhuis van Oost.

Een buurt WhatsApp-groep is een burgerinitiatief dat wordt uitgevoerd en gedragen door buurtbewoners. Doel is om verdachte omstandigheden die kunnen wijzen op criminaliteit in de woonomgeving met elkaar en met de politie te delen. Op die manier ontstaat er een netwerk van ogen en oren, waarmee de kans dat de dader wordt gepakt, wordt vergroot. Ervaring in verschillende buurten in stadsdeel Oost leert dat een buurt WhatsApp-groep voor meer rust en veiligheid in de buurt kan zorgen.

Doet u mee?
Wij willen u uitnodigen om ook in uw buurt een WhatsApp-groep te starten. Voor deelname aan de buurt WhatsApp-groep moet u in het bezit zijn van een smartphone en moet u tenminste 18 jaar oud zijn. Voor iedere buurt WhatsApp-groep is ten minste één coördinator nodig. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn en een of meer leden de groep willen coördineren, kan de WhatsApp-groep van start gaan.

Informatieavond
Op dinsdag 29 november organiseert stadsdeel Oost een informatieavond over buurt WhatsApp-groepen, voor coördinatoren van bestaande en startende WhatsApp-groepen en andere geïnteresseerden. U bent van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Tijd: van 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Stadsdeelhuis Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2


Waarover gaat de avond?
Wat is verdacht gedrag?
Hoe stel je een signalement op?
Welke risico’s op criminaliteit zijn er in mijn buurt?
Wie is er nog meer bezig met veiligheid in de wijk?
Welke rollen hebben bewoners, politie en gemeente?


Contact
Bent u op 29 november verhinderd maar wilt u toch meer informatie over de buurt WhatsApp-groepen? Neem dan contact op met veiligheidscoördinator Lucien Stöpler, e-mail L.Stopler@amsterdam.nl of telefoon 06 1010 5308.

Deel dit: